سایت رسمی فوتبالی - معرفی کمک داور ویدئویی در جام جهانی 2018 در ابتدا نظرات متفاوتی را به دنبال داشت اما حالا می توانیم بگوییم که امتحان خود را پس داده و حالا اینجاست که بماند.
به گزارش فوتبالی، با این حال یکی از اساسی ترین قوانین فوتبال همچنان مشکل ساز است: خطای هند. مشکلات این قانون بار دیگر در جریان فینال جام جهانی که روز یکشنبه برگزار شد، به بحث اصلی بسیاری از محافل تبدیل شد.
آنتوان گریزمان یک کرنر به محوطه جریمه کرواسی ارسال کرد و تلاش ماتوئیدی برای استفاده از آن بی ثمر ماند و سپس توپ به آرنج ایوان پریشیچ برخورد کرد.
از آنجا که انتظار می رفت ماتوئیدی روی توپ اثر بگذارد، پریشیچ پشت سر این بازیکن فرانسوی پرید تا او را پوشش دهد. بازیکنان فرانسه به شدت اعتقاد به پنالتی داشتند بنابراین داور نظر کمک داور ویدئویی را جویا شد و بعد از بازبینی مجدد صحنه پنالتی را اعلام کرد.
مشابه این اتفاق در سایر دیدارهای جام جهانی نیز رخ داده بود. سدریک سوارس در بازی پرتغال برابر ایران و یوسف پولسن در بازی دانمارک برابر استرالیا در بین بازیکنانی بودند که از اشتباه داور در عدم تشخیص برخورد توپ به دست ضربه خوردند.
اما تکرار این اتفاق این تصمیم گیری را توجیه نمی کند. قانون نمی گوید که برخورد توپ به دست در محوطه جریمه خطاست. در واقع قانون می گوید که در این شرایط به سختی باید پنالتی اعلام شود.
این متن کامل قانون خطای هند در وبسایت فیفا است:
حمل توپ یعنی برخورد آگاهانه دست یا آرنج بازیکن با توپ. موارد زیر باید در نظر گرفته شود:
حرکت دست به سمت توپ ( نه توپ به سمت دست )
فاصله بین حریف و توپ ( برخورد ناخواسته )
موقعیت دست لزوما به معنای رخ دادن خطا نیست
لمس توپ با هر شی که در دست قرار دارد، خطا به حساب می آید
ضربه به توپ با هر وسیله ای خطا به حساب می آید
دروازه بان نیز بیرون از محوطه جریمه مانند سایر بازیکن ها تحت همین قوانین قرار دارد. لمس توپ توسط دروازه بان داخل محوطه جریمه هیچ تنبیه ای به دنبال نخواهد داشت اما اگر خطای هند از او سر بزند می تواند منجر به ضربه آزاد غیر مستقیم شود.
تشخیص اینکه چطور سه خطای ذکر شده در این متن می تواند صورت بگیرد بسیار سخت است.
داوران جام جهانی بر استفاده از قانونی که وجود ندارد، اصرار دارند. ما چند پیشنهاد برای تغییر قوانینی که آنها تعبیه کرده اند یا حداقل تفسیر متفاوتی از آن دارند، ارائه می دهیم:
در قدم اول قانون را واضح تر کنید
مفسران مدام درباره موقعیت غیر طبیعی دست بازیکن صحبت می کنند یا از کسی می گویند که وقتی توپ به او برخورد کرده از موقعیت آن هیچ اطلاعی نداشته است.
قوانین می گوید که موقعیت دست لزوما به این معنا نیست که خطایی رخ داده: صحبتی از موقعیت غیر طبیعی نشده است.
فاصله بین بازیکن و توپ نیز باید در نظر گرفته شود اما اگر توپ غیر منتظره ای به بدن برخورد کند، دقیقا می توان پریشیچ را برای آن مثال زد. مثال مشابه نیز خطای هند سدریک است که به عنوان بدترین تصمیم وار در جام جهانی انتخاب شده است.
مطمئنا قوانین باید درباره معنی این موضوع واضح تر شود و مشخص شود که برخورد توپ دقیقا باید چقدر غیرمنتظره باشد که خطا به حساب نیاید.
هر زمان که خطای هند باعث ایجاد بحث می شود این واقعیت مشخص می شود که هیچکس به طور کامل به قوانین اشراف ندارد و این شامل خود داوران نیز می شود.
تنها خطای هند عمدی باید جریمه شود
قوانین به وضوح می گوید که حمل توپ یعنی برخورد آگاهانه دست یا آرنج بازیکن با توپ. در واقع تعداد خطاهای عمدی هند بسیار کم است.
اگر داوران به خوبی به این کلمات دقت کنند، قانون اعلام خطای هند می تواند بسیار راحت برای هر داور تعریف شود. وار باید نظر خود را درباره عامدانه بودن این عمل تغییر دهد.
هیچکدام از پنالتی هایی که در این جام به دلیل خطای هند اعلام شد، درست نبود.
شاید یک تیم احساس ظلم کند اگر یک گل قطعی به دلیل یک خطای هند تصادفی روی خط وارد دروازه نشود. این تغییرات می تواند تعداد تصمیمات شک برانگیز را کاهش دهد.
جریمه برای تمام خطاهای هند
من مطمئن نیستم که این کار جواب دهد اما حداقل بحث های پیرامون تصمیمات اشتباه خطای هند را از بین می برد.
اگر هر زمان که توپ به دست یا آرنج برخورد کرد خطا اعلام شود، بحثی درباره زمانی که ثابت می شود توپ به بازیکن برخورد کرده باقی نمی ماند. اگر در بازبینی ویدئویی نیز مشخص نشود نیازی به اعلام پنالتی نیست.
مشکل اینجاست که مهاجمان نیز می توانند با استفاده از دست توپ را وارد دروازه کنند که مطمئنا خارج از قوانین بازی است. اما وضوح این قانون شاید ارزش تمام این اتفاقات را داشته باشد.
چیزهایی نیاز به تغییر دارند. ما نمی توانیم با این آشفتگی در قوانین خطای هند ادامه بدهیم که تاثیر بسیاری بر تمامی ابعاد بازی دارند.