نگاهی به عملکرد انگلیس در مرحله گروهی یورو؛ آیا می توان به این تیم امیدوار بود!؟

نگاهی به عملکرد انگلیس در مرحله گروهی یورو؛ آیا می توان به این تیم امیدوار بود!؟

وبسایت رسمی برنامه نود - رقابت های مرحله گروهی یورو 2016 در فرانسه با شناخت تیم های صعود کننده به مرحله یک هشتم نهایی به پایان رسید. در واقع می توان گفت رقابت اصلی برای تیم های بزرگ اروپایی از این مرحله آغاز می شود زیرا به در موارد استثنا و بسیار اندک، تیم های بزرگ و مدعی کسب عنوان قهرمانی که انتظار می رود به طور حتم از مرحله گروهی صعود کنند، برنامه های اصلی خود را از مرحله یک هشتم نهایی به بعد به مرحله اجراء در می آورند.

به گزارش سایت نود، از جمله تیم هایی که تا پیش از شروع رقابتها امید بسیار زیادی برای موفقیت و حتی قهرمانی آنها وجود داشت، تیم ملی انگلیس با هدایت مربی باتجربه ای مثل روی هاجسون بود. تیمی که با جوانگرایی در ترکیب خود مهره های بسیار جوان و آینده داری را به فوتبال جزیره و اروپا معرفی کرده است. در همین حال بسیاری از منتقدان اظهار می دارند که انگلیس هم سطح تیم هایی مثل آلبانی و ایسلند نیست زیرا این تیمها به خوبی می دانند هیچ شانسی برای قهرمانی در یورو ندارند از اینرو بیشتر به فکر جوانگرایی در تورنمت های بزرگ مثل یورو هستند اما انگلیس چنین وضعیتی ندارد پس باید در کنار این جوانان، ترکیبی از باتجربه ها و بازیکنان تأثیرگذار را در اختیار داشته باشد و قهرمانی را هدف اصلی خود قرار دهد. پس از آنکه بازی های انگلیس در یورو آغاز شد، انتقادات نسبت به این تیم هم بیشتر شد و حتی برخی از حامیان روی هاجسون، به نرمی زبان به انتقاد باز کردند. با توجه طرفداران پرشمار انگلیس و فوتبال انگلیسی، چند مسئله اساسی در سه بازی اول این تیم را بررسی خواهیم کرد تا وضعیت این تیم برای هوادارانش بهتر و آشکارتر نشان داده شود؛ با این همه، سئوال اصلی باز هم ذهن همه هواداران انگلیس را به خود مشغول خواهد کرد که آیا این تیم انگلیس می تواند در یورو موفق باشد یا خیر.

مالکیت توپ بدون نفوذ و موقعیت سازی

اگر به دیدار انگلیس برابر ولز نگاه کنیم، به خوبی متوجه این مسئله خواهیم شد که سه شیرها در اغلب زمان های بازی مالک توپ و میدان بودند، اما نوع مالکیت و کنترل آنها بر توپ و میدان به شکلی نبود که آنها را تیم برتر میدان نشان دهد. نوع مالکیت انگلیس به گونه ای بود که آنها بیشتر در عرض پاسکاری می کردند و کمتر شاهد نفوذ و حمله با برنامه ای به سمت دروازه حریف بودیم. به غیر از موقعیتی که در دقیقه پایانی بازی نصیب رحیم استرلینگ شد و گل پیروزی انگلیس را به دنبال داشت، شاگردان هاجسون در نیمه دوم موقعیت قابل ذکر دیگری روی دروازه ولز نداشتند.

ضعف در برابر حملات طولی

زمانی که انگلیس بیشتر بازی عرضی را در دستور کار خود قرار می دهد، در برابر ضدحملات حریفان، به ویژه بازیکنان سرعتی مثل گرت بیل، بسیار آسیب پذیر نشان می دهد. تیم های مرحله گروهی را نمی توان رقبای جدی برای سه شیرها به حساب آورد، اما اگر حریف از بازیکنان برجسته تری نسبت به حریفان گروهی انگلیس برخوردار باشد به راحتی می تواند کریس اسمالینگ و گری کیهیل را به دردسر انداخته و با فشار مداوم روی خط دفاعی انگلیس، آنها را به اشتباه وادارد.

استرلینگ، مهره ای بی تأثیر و بی فایده

به نظر می رسد رحیم استرلینگ به طور کلی از شرایط آرمانی خود دور است. بازیکن منچستر سیتی در دو بازی اول برابر روسیه و ولز به قدری ضعیف نشان داد که روی هاجسون در بازی سوم برابر اسلواکی از او استفاده نکرد. استرلینگ که از سرعت و قابلیت فضاسازی به خوبی بهره مند است، در این دوره از رقابتها بسیار دور از انتظار ظاهر شده و نتوانسته کیفیت همیشگی خود را در تیم ملی هم نشان دهد. روی هاجسون که پیش از شروع یورو حساب ویژه ای روی استرلینگ باز کرده بود، به نظر می رسد نباید برای ادامه رقابتها روی رحیم استرلینگ حساب ویژه ای باز کند.

وضعیت بهتر انگلیس در نیمه مربیان

می توان گفت که انگلیس در هر سه بازی مرحله گروهی، در نیمه دوم بهتر از نیمه اول بازی کرد و این مسئله به ویژه در بازی برابر ولز مشهود بود. این مسئله حکایت از هوش و تجربه و قدرت بازیخوانی بسیار بالای مربی مثل روی هاجسون دارد که به خوبی نقاط ضعف و قوت تیمش و حریف را شناسایی می کند؛ اما به نظر می رسد هاجسون باتجربه در یافتن تاکتیک مناسب و راه حل تأثیرگذار هنوز مردد عمل می کند.

واردی و استوریج بازیکنانی تأثیرگذار و مفید

روی هاجسون در دو بازی اول ریسک نکرد و واردی و استوریج را در ترکیب ثابت تیمش به میدان نفرستاد؛ اما بازی با ولز شرایط به گونه ای رقم خورد که هاجسون در نیمه دوم از هر دو مهاجم در ترکیب تیمش استفاده کرد و به خوبی پاسخ این تصمیم خود را گرفت. واردی و استوریج دو گلزن انگلیس برابر ولز بودند که باعث تنها پیروزی سه شیرها در مرحله مقدماتی شدند. این دو مهاجم در بازی سوم برابر اسلواکی در ترکیب ثابت حضور داشتند و خط حمله انگلیس هم عملکرد بهتری نسبت به دو دیدار قبلی داشت، هرچند این عملکرد بهتر منجر به نتیجه مطلوب برای انگلیس نشد. با این وجود، به نظر می رسد که هاجسون باید روی همین دو مهاجم متمرکز شده و فرصت بیشتری در اختیار این دو مهاجم قرار دهد. هاجسون باید برنامه های خود در مراحل بعدی را بر مبنای حضور واردی و استوریج در زمین طراحی کند که ظاهراً تأثیرگذاری و کیفیت بیشتری نسبت به سایر مهاجمان انگلیس دارند.

با شرایطی که از عملکرد انگلیس در مرحله گروهی ذکر شد، هم می توان به این تیم امیدوار بود و هم شک و تردیدها در مورد موفقیت آنها را افزایش می دهد. اگر انگلیس بخواهد با همین روند به کار خود در یورو ادامه دهد، به احتمال فراوان در این دوره هم چیزی جز افسوس و انتظار برای دوره های بعدی نصیب شانس بزرگ هاجسون در مرحله یک هشتم نهایی، رویارویی با تیم نه چندان مطرح ایسلند است که می تواند فرصت خوبی برای آخرین آزمون و خطاهای هاجسون در اختیار او قرار دهد. پس هواداران سه شیرها باید تا روز دوشنبه به انتظار بنشینند تا بلکه انگلیس جدیدی را از همین بازیکنان ببیند.

حسین تقی زاده