بازگشت احتمالی قطبی به ایران؛ سرمربی امید می‌شود یا پست مدیریتی می‌گیرد؟

بازگشت احتمالی قطبی به ایران؛ سرمربی امید می‌شود یا پست مدیریتی می‌گیرد؟

پایگاه خبری فوتبالی- بعد از استعفای حسین عبدی از هدایت تیم امید، حالا نام افشین قطبی به عنوان جدی‌ترین گزینه نشستن روی نیمکت تیم امید مطرح شده است.

به گزارش فوتبالی، افشین قطبی نامی بوده که همیشه در فوتبال ایران جذابیت‌های خاص خودش را داشته است. شاید یکی از دلایل جذابیت نام او برای هوادار فوتبال، شخصیت متفاوت این مربی – حداقل در اولین مقطع حضورش در ایران - باشد چون زمانی که به فوتبال ایران آمد علی‌رغم سال‌های حضورش در فوتبال در آن سوی مرزها، برای ایرانیان چهره‌ای تقریبا ناشناخته و جدید به حساب می‌آمد. استفاده از ادبیات و واژگان متفاوت از سایر مربیان در متفاوت کردن او بی تاثیر نبود. همکاری با تیم ملی کره جنوبی در دوره گاس هیدینک، حضور در جام جهانی ۲۰۰۲ به‌ عنوان عضو کادر فنی کره، کار در سوون سامسونگ و سپس لس‌آنجلس گلکسی باعث شده بود قطبی هنگام بازگشت به ایران، تصویری متفاوت از یک مربی داخلی داشته باشد.

داستان قطبی در ایران صرفاً مجموعه‌ای از آمار و نتایج نیست. دوره حضور او در ایران با قهرمانی تاریخی پرسپولیس، اختلافات مدیریتی، ناکامی در مسیر جام جهانی ۲۰۱۰ و سرانجام حذف از جام ملت‌های آسیا همراه شد.


اولین حضور قطبی در ایران و قهرمانی با پرسپولیس

ورود قطبی به پرسپولیس را می‌توان نقطه آغاز شهرت او در ایران دانست. پرسپولیس فصل ۸۷_۸۶ را با قطبی آغاز کرد و خیلی زود مشخص شد که مربی جدید قصد دارد تیم را برای قهرمانی لیگ آماده کند و در نهایت این اتفاق هم رخ داد. در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۸۷، پرسپولیس برای قهرمانی نیاز داشت سپاهان را شکست دهد. بازی تا دقایق پایانی یک بر یک دنبال می‌شد و به نظر می‌رسید قهرمانی از دست خواهد رفت اما در دقیقه ۹۶، سپهر حیدری گل دوم پرسپولیس را به ثمر رساند و همه چیز در نهایت به نفع پرسپولیس پیش رفت و این تیم قهرمان شد و از همان سال لقب امپراطور توسط هواداران پرسپولیس به افشین قطبی داده شد.تصویر خبرقطبی پس از قهرمانی از پرسپولیس جدا شد، اما مدت کوتاهی بعد دوباره به این تیم بازگشت. او در تیرماه ۱۳۸۷ با قراردادی دوساله بار دیگر سرمربی پرسپولیس شد اما این بار شرایط متفاوت بود و موضوعی که قطبی آن را اختلافات درونی باشگاه نامیده بود سبب استعفا و جدایی او در آبان ۸۷ شد و قطبی در تاریخ ۲۸ آبان ماه ایران را ترک کرد.آغاز مربیگری قطبی در تیم ملی

چند ماه بعد از جدایی قطبی از پرسپولیس، او به مهم‌ترین نیمکت دوران حرفه‌ای خود در ایران رسید و سرمربی تیم ملی ایران شد آن هم در حالی که شرایط تیم ملی بسیار حساس بود. ایران در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰ قرار داشت و برای صعود باید از بازی‌های پایانی امتیازهای لازم را جمع می‌کرد. قطبی در نخستین دوره حضورش با تیم ملی با مسابقات دشواری روبه‌رو شد اما سرانجام از صعود به جام جهانی ۲۰۱۰ بازماند.تصویر خبرپس از ناکامی در انتخابی جام جهانی، قطبی در تیم ملی ایران ماند. جام ملت‌های آسیای ۲۰۱۱ در قطر آخرین تورنمنت بزرگ قطبی با تیم ملی ایران بود. در مرحله یک‌ چهارم نهایی، ایران مقابل کره جنوبی قرار گرفت. حریفی که قطبی به دلیل سابقه طولانی‌اش در فوتبال کره شناخت زیادی از آن داشت. در وقت اضافه، کره جنوبی به گل رسید و ایران با نتیجه یک بر صفر شکست خورد و به این ترتیب، ایران از جام ملت‌ها حذف شد و دوران قطبی در تیم ملی هم به پایان رسید.

سال‌های خارج از ایران

بعد از پایان همکاری با تیم ملی، قطبی دیگر برای چند سال در فوتبال ایران فعالیت نکرد. او به ژاپن رفت و هدایت شیمیزو اس‌پالس را بر عهده گرفت. پس از آن هم در فوتبال تایلند و چین فعالیت کرد.

بازگشت به ایران این‌بار با فولاد

پس از نزدیک به یک دهه دوری از فوتبال باشگاهی ایران، قطبی در آبان ۱۳۹۷ به فوتبال ایران برگشت. این بار مقصد او پرسپولیس یا تیم ملی نبود بلکه فولاد خوزستان بود. یکی از مهم‌ترین اتفاقات دوره قطبی در فولاد، پیروزی مقابل تیم سابقش بود که فولاد در اهواز پرسپولیس را با نتیجه ۲ بر یک شکست داد. قطبی در پایان فصل از فولاد جدا شد و دوباره راهی فوتبال چین شد. بنابراین بازگشت او به فوتبال ایران در فولاد، برخلاف دوره اول حضورش در پرسپولیس، به کسب جام یا حضور در جمع مدعیان قهرمانی منجر نشد.  اما این دوره از این نظر مهم بود که نشان داد قطبی پس از حدود یک دهه همچنان علاقه‌مند به فعالیت در فوتبال ایران است.تصویر خبراحتمال بازگشت به وطن پس از ۷ سال!

به هرحال آخرین حضور افشین قطبی در فوتبال ایران به فصل ۹۸_۹۷ برمی‌گردد و حالا برای هدایت تیم امید، بار دیگر نام این مربی به عنوان گزینه احتمالی سرمربیگری تیم مطرح شده است. ظاهرا قطبی به مدیربرنامه‌های خود اعلام کرده که پیشنهاد فدراسیون فوتبال ایران را بیشتر بررسی کنند و این یعنی برای حضور چندباره در فوتبال ایران بی میل نیست. البته که هنوز مشخص نیست او در بازگشت احتمالی به فوتبال ایران، قرار است سرمربی تیم امید باشد یا اینکه پست ریاست کمیته فنی یا مدیر فنی و توسعه فدراسیون فوتبال به او خواهد رسید.