جام جهانی هست، ولی روزنامه‌های ورزشی نیستند!

جام جهانی هست، ولی روزنامه‌های ورزشی نیستند!

پایگاه خبری فوتبالی- در حالی که شاهد برگزاری رقابت‌های حساس جام جهانی ۲۰۲۶ هستیم خبری از حضور روزنامه‌های ورزشی روی کیوسک‌های مطبوعاتی نیست.

به گزارش فوتبالی، بیش از نیمی از مسابقات جام جهانی به اتمام رسیده اما هیچ خبری از روزنامه‌های ورزشی روی دکه‌های مطبوعاتی نیست. در جنگ ۱۲ روزه بود که تقریباً بحث انتشار کاغذی روزنامه‌های ورزشی منتفی شد و آنها بعد از ماجرای کرونا ضربه مهلک دیگری را دریافت کردند و تمام شدند!

تا قبل از جنگ ۱۲ روزه کاغذ کیلویی ۴۰ هزار تومان بود و ناگهان تا بیش از دو برابر افزایش پیدا کرد به طوری که حالا در حین برگزاری رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۶ روزنامه‌های ورزشی روی کیوسک مطبوعاتی دیده نمی‌شوند و فقط روزنامه‌های سیاسی منتشر می‌شوند که البته تیراژ آنها هم چیزی نزدیک به فاجعه است.

مشکل روزنامه‌های ورزشی و به خصوص روزنامه‌های خصوصی فقط محدود به کاغذ نمی‌شود. با بالا رفتن پایه حقوق کارگران بسیاری از کارفرماها برای پرداخت حقوق و بیمه خبرنگاران دچار مشکلات عدیده شدند و چاره‌ای نداشتند جز تعدیل نیرو و البته اینکه انتشار روزنامه‌های کاغذی را متوقف کنند و رو به انتشار روزنامه اینترنتی بیاورند.

ضمن اینکه در بحث توزیع روزنامه هم شاهد افزایش عجیب و غریب قیمت‌ها بودیم به طوری که عدم انتشار یک روزنامه به مراتب با صرفه‌تر از انتشار آن شد! در حال حاضر هم روزنامه‌هایی چون خبر ورزشی، ایران ورزشی، گل، شوت و چند روزنامه دیگر که به صورت لایی روزنامه‌های سیاسی منتشر می‌شوند، فقط جلد خود را منتشر کرده و در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن به صورت اینترنتی ۴ صفحه هم منتشر کنند.

این وضعیت درست در حین مسابقات جام جهانی واقعاً جای تعجب و البته سوال دارد. متاسفانه نهادهای مربوطه دولتی هیچ قدمی برای روزنامه‌های خصوصی برنداشته و آنها به نوعی با کوهی از مشکلاتی که داشتند و دارند، تنها مانده‌اند.

ای کاش شرایطی فراهم می‌شد که لااقل در حین برگزاری رقابت‌های جام جهانی روزنامه‌های ورزشی با تیراژ کمتر منتشر می‌شدند. روزنامه‌هایی که در جام جهانی ۹۸ فرانسه تا ۳۶۰ هزار تیراژ هم داشتند و حالا به تیراژ ۲۰۰۰ نسخه‌ای هم راضی هستند ولی خبری از کاغذ و حمایت‌های یارانه‌ای نیست که نیست.