برگزاری لیگ بعد از جام جهانی امکان پذیر است؟

برگزاری لیگ بعد از جام جهانی امکان پذیر است؟

پایگاه خبری فوتبالی- ایده برگزاری لیگ بعد از جام جهانی چالش‌های زیادی در مرحله اجرا دارد.

به گزارش فوتبالی، فوتبال ایران چند روزی است که در یک ابهام بزرگ به سر می‌برد. این که تکلیف مسابقات لیگ برتر و جام حذفی چه خواهد شد. در این باره هر روز اخبار و شایعات زیادی منتشر می‌شود.

آخرین خبر این است که گفته می‌شود لیگ برتر بعد از جام جهانی 2026 ادامه پیدا می‌کند. البته نه بعد از پایان جام، بلکه بعد از پایان کار تیم ملی در جام جهانی. این اتفاق می‌تواند در همان مرحله گروهی بیفتد یا در هر کدام از مراحل حذفی.

تاریخ احتمالی از سرگیری لیگ برتر

آخرین بازی تیم ملی در مرحله گروهی جام جهانی 2026 روز شنبه ششم تیر برگزار خواهد شد. حالا اگر تیم ملی در همان مرحله گروهی حذف شود طبق پروتکل تا فردای آن روز کشور میزبان را ترک می‌کند و به ایران برمی‌گردد. اگر قرار باشد بازی‌های لیگ برتر بدون فوت وقت شروع شود احتمالا زودترین زمان نیمه تیرماه خواهد بود.

اما اگر تیم ملی از گروهش صعود کند احتمالا باید در تاریخی بین دهم تا سیزدهم تیر در مرحله یک هشتم نهایی مقابل حریفش قرار بگیرد. اگر هم در این مرحله شکست بخورد بازگشت تیم ملی به ایران در نیمه تیر ماه اتفاق خواهد افتاد و ازسرگیری مجدد لیگ برتر احتمالا در دهه سوم تیر ماه صورت خواهد گرفت.

نکته این است که در شروع مجددِ لیگ از تیرماه قطعا بازیکنان خارجی لیگ برتر غایب خواهند بود. البته اگر تا آن موقع قراردادشان را با باشگاه‌های ایرانی فسخ نکرده باشند. چون بازیکنان در زمان برگزاری تورنمنتی مثل جام جهانی در اختیار تیم‌های ملی هستند و و هیچ الزامی برای حضور در مسابقات باشگاهی ندارند. مثلا بازیکنان ازبکستانی لیگ برتر و داکنز نازون اهل هاییتی در این دسته قرار می‌گیرند. اما بازیکنان خارجی که عضو تیم‌های ملی نیستند هم طبق قانون فیفا الزامی برای حضور در مسابقات باشگاهی در زمان برگزاری جام جهانی ندارند.

لیگ چه زمانی تمام می‌شود؟

حالا بیایید همه این مشکلات را حل شده بدانیم و بپذیریم که لیگ برتر بدون حضور بازیکنان خارجی از سر گرفته خواهد شد. برای این که لیگ زودتر تمام شود مسابقات باید به صورت متمرکز برگزار شود و تیم‌ها هر 4 روز یک بار یک بازی برگزار کنند. این یعنی ادامه مسابقات در بهترین حالت یک ماه طول خواهد کشید. در این میان مسابقات جام حذفی و مسابقه سوپرجام هم هست. اگر قرار بر برگزاری جام حذفی و سوپرلیگ هم باشد فصل فوتبالی ایران در میانه‌های شهریور تمام خواهد شد.

اما نکته این است که کنفدراسیون فوتبال آسیا از فدراسیون فوتبال ایران خواسته است که تا دهم خرداد نمایندگان ایران در فصل بعدی لیگ نخبگان آسیا و لیگ قهرمانان آسیا دو را معرفی کند. اگر طبق اعلام سازمان لیگ جدول فعلی معیار تصمیم گیری باشد استقلال سهمیه قطعی و تراکتور سهمیه پلی آف لیگ نخبگان را می‌گیرند. سپاهان هم راهی لیگ قهرمانان آسیا دو خواهد شد. اما هیچ تیمی به عنوان قهرمان یا نایب قهرمان فصل معرفی نمی‌شود. ادامه لیگ بعد از جام جهانی این مسائل را روشن خواهد کرد.

با کدام انگیزه؟

حالا سوال این است که اگر قرار باشد سازمان لیگ 3 تیم استقلال، تراکتور و سپاهان را به عنوان نماینده‌های ایران برای فصل بعد معرفی کند سایر تیم‌ها با چه انگیزه‌ای مسابقات لیگ را ادامه بدهند؟ آن هم مسابقاتی که قرار است در نهایت فشردگی برگزار شود و ریسک مصدومیت بازیکنان را بالا ببرد. اما سوال مهم‌تری هم وجود دارد.

اگر لیگ بعد از جام جهانی برگزار شود و در پایان تیمی غیر از این 3 تیم در رده‌های اول تا سوم قرار بگیرد، این رتبه چه دستاوردی برایش خواهد داشت؟ مثلا اگر فرض بگیریم که پرسپولیس در پایان فصل قهرمان یا نایب قهرمان شود چه سودی برایش خواهد داشت؟ عملا هیچ! چون 3 تیم دیگر به عنوان نماینده‌های ایران در فصل بعد مسابقات معرفی خواهند شد. این مساله می‌تواند روی انگیزه تیم‌ها برای ادامه لیگ تاثیر منفی بگذارد. ضمن این که فاکتور بی انگیزگی برای خیلی از تیم‌های لیگ برتر وجود دارد. شاید فقط چند تیمی که برای سقوط نکردن می‌جنگند انگیزه داشته باشند. چون تیم‌های بالای جدول هم بعد از معرفی زودهنگام 3 نماینده ایران در آسیا، انگیزه‌ای برای ادامه لیگ نخواهند داشت.