فیفا در مسیر قانون‌گذاری جدید؛ پوشاندن دهان برای فحاشی هم محرومیت دارد

فیفا در مسیر قانون‌گذاری جدید؛ پوشاندن دهان برای فحاشی هم محرومیت دارد

پایگاه خبری فوتبالی- طبق گزارش منتشرشده از سوی اسکای اسپورتس، فیفا در حال بررسی و تصویب قانونی جدید است که بر اساس آن، بازیکنانی که هنگام صحبت با داور یا سایر بازیکنان، دست یا پیراهن خود را جلوی دهان می‌گیرند تا الفاظ نامناسب‌شان دیده یا خوانده نشود، ممکن است با محرومیت و جریمه نقدی مواجه شوند.

به گزارش فوتبالی، این اقدام در راستای افزایش شفافیت رفتاری در زمین مسابقه و مقابله با بی‌احترامی به داوران و بازیکنان دیگر مطرح شده است. در سال‌های اخیر، تصاویر تلویزیونی با کیفیت بالا باعث شده لب‌خوانی بازیکنان به موضوعی رایج تبدیل شود. برخی بازیکنان برای جلوگیری از ثبت و انتشار جملات خود، هنگام صحبت دستشان را جلوی دهان می‌گرفتند؛ اقدامی که حالا ممکن است خودش تخلف محسوب شود.

گفته می‌شود این قانون جدید در چارچوب مقررات انضباطی گسترده‌تر فیفا برای مبارزه با رفتارهای غیرورزشی، اعتراض‌های شدید به داور و توهین‌های کلامی طراحی شده است. در صورت تصویب نهایی، داوران و ناظران مسابقه می‌توانند چنین رفتارهایی را در گزارش رسمی خود ثبت کنند و کمیته انضباطی درباره آن تصمیم بگیرد.

یکی از اهداف اصلی این طرح، ارسال پیام روشن درباره لزوم احترام به داوران و روح بازی جوانمردانه است. فیفا معتقد است با توجه به پوشش گسترده رسانه‌ای مسابقات، رفتار بازیکنان باید با استانداردهای حرفه‌ای هماهنگ باشد.

هنوز جزئیات کامل اجرایی این قانون منتشر نشده، اما انتظار می‌رود در صورت تصویب، در رقابت‌های بین‌المللی تحت نظارت فیفا اجرایی شود و سپس به سایر لیگ‌ها نیز توصیه گردد.

اگر این قانون نهایی شود، فوتبال وارد مرحله جدیدی از نظارت رفتاری خواهد شد؛ جایی که حتی نحوه صحبت‌کردن بازیکنان در زمین نیز می‌تواند تبعات انضباطی داشته باشد.