پایگاه خبری فوتبالی- آرش برهانی معتقد است عامل شکست 3 بر دو استقلال در دربی 75 ایمون زاید نبود و یک بازیکن دیگر پرسپولیس بود که جریان بازی را عوض کرد.
به گزارش فوتبالی، دربی شماره 75 که در تاریخ 13 بهمن سال 1390 برگزار شد، یکی از جنجالیترین و مرموزترین دربیهای تاریخ است. در آن بازی ابتدا استقلال با گلهای میلاد میداودی و فریدون زندی از پرسپولیس پیش افتاد اما در ده دقیقه پایانی، پرسپولیس که با اخراج مرحوم مهرداد اولادی ده نفره شده بود، با هتتریک باورنکردنی ایمون زاید کامبک زد و بازی باخته را با پیروزی عوض کرد.
آن بازی به دلیل اتفاقات خاصش یکی از به یادماندنیترین دربیهای پس از انقلاب است. ایمون زاید که با هتتریکش، شکست پرسپولیس را تبدیل به یک پیروزی تاریخی کرد، در آن بازی نیمکتنشین بود و حتی تعویض و به بازی آمدنش به مذاق چند بازیکن پرسپولیس خوش نیامده بود اما مصطفی دنیزلی بیتوجه به این مسائل او را به زمین فرستاد و زاید با زدن 3 گل پاسخ اعتماد سرمربی ترک پرسپولیس را داد.
این قطعا بهترین و به یادماندنیترین بازی تمام عمر ایمون زاید است و او هر سال در سالگرد آن بازی، یک استوری با تصویری از خودش منتشر میکند. به خاطر همان هتتریک، فوتبالدوستان ایرانی آن بازی را با نام مهاجم ایرلندی پرسپولیس میشناسند و آن دربی به «دربی ایمون زاید» معروف است. هواداران استقلال هم به جز مدافعان خودی، زاید را عامل اصلی باخت عجیب تیمشان در آن دربی میدانند.
اما آرش برهانی که یکی از بازیکنان استقلال در آن دربی بود، نظر دیگری دارد. برهانی معتقد است دو مورد باعث شد استقلال در آن بازی شکست بخورد. مورد اول 4 پیروزی متوالی استقلال در دربیها بود که زدن دو گل و نزدیک شدن به پنجمین برد متوالی باعث مغرور شدن استقلالیها و دست کم گرفتن حریف ده نفره شد.
مورد دوم، به زمین آمدن مهدی مهدویکیا بود. برهانی برخلاف خیلیها که معتقدند ایمون زاید باعث باخت استقلال شد، مهدویکیا را عامل اصلی تغییر نتیجه آن بازی میداند. او مدعی شده که با آمدن مهدویکیا جریان بازی به طور کامل تغییر کرد و استقلال دیگر نتوانست به محوطه جریمه پرسپولیس برسد. مهدویکیا یک بار با سانتری دقیق باعث شد ایمون زاید گل دوم خودش و پرسپولیس را بزند و روی گل سوم هم این مهدویکیا بود که حمله را پایه ریزی کرد.
برهانی در نهایت اعتقاد دارد که زاید اصلا مهاجم خوبی نبود و هتتریک او یک اتفاق عجیب بود و اگر استقلال ده بار دیگر در آن شرایط قرار بگیرد، برد را از دست نخواهد داد.