menu
نصب فوتبالی
پاری سن ژرمن منچستریونایتد رئال مادرید بارسلونا بایرن مونیخ منچسترسیتی لیورپول چلسی آرسنال یوونتوس لیگ برتر انگلیس لالیگا اسپانیا لیگ قهرمانان اروپا

فونسکا: میلان بعد از من دیگر فوتبال باکیفیتی بازی نکرد!

پایگاه خبری فوتبالی- سرمربی پرتغالی پیشین روسونری، هنوز اعتقاد دارد که اگر باشگاه با اصول او هماهنگ می‌شد، آینده بهتری در انتظار میلان بود.

به گزارش فوتبالی، پائولو فونسکا، سرمربی سابق میلان، از دوران حضورش روی نیمکت روسونری، دلیل ناکامی پروژه‌اش و نحوه جدایی از این باشگاه صحبت کرد.

فونسکا  در گفت‌وگو با SportWeek، در ابتدای صحبت‌هایش با ابراز ناامیدی از پایان همکاری‌اش با میلان گفت: "بله، ناامید هستم. دو سال پیش مرا به این دلیل به میلان آوردند که سبک بازی تیم را تغییر دهم. مدیران باشگاه به من گفتند: «می‌خواهیم میلان به تیمی مسلط تبدیل شود؛ تیمی که مالکیت توپ را در اختیار داشته باشد و در نیمه زمین حریف بازی کند.» من هم پاسخ دادم: «عالی است، چون این دقیقاً همان فوتبالی است که به آن اعتقاد دارم.» اما واقعیت این است که تغییر، فرصت می‌خواهد و اجرای چنین فوتبالی در ایتالیا کار آسانی نیست. برای رسیدن به آن، ابتدا باید ذهنیت بازیکنان را تغییر دهید. شاید حرفم کمی مغرورانه به نظر برسد، اما من در مسیر رسیدن به آن هدف قرار داشتم و بعد از رفتنم دیگر هرگز ندیدم میلان کیفیت فوتبالی را که در زمان حضور من ارائه می‌داد، تکرار کند." 

سرمربی پرتغالی با اشاره به نتایج خوب میلان در آن دوران حضور افزود: "ما پیش‌فصل فوق‌العاده‌ای داشتیم؛ منچسترسیتی، رئال مادرید و بارسلونا را شکست دادیم و هم‌زمان به بازیکنان جوانی مثل لیبرالی فرصت بازی دادیم؛ بازیکنی که اولین بازی‌اش در سری‌ آ را هم زیر نظر من انجام داد. در بسیاری از مسابقات، فوتبال بسیار خوبی ارائه کردیم، اما برای اینکه بتوانید همیشه این‌گونه بازی کنید، باید به این ایده باور داشته باشید و زمان کافی در اختیار داشته باشید." 

فونسکا که در دسامبر ۲۰۲۴ پس از تساوی خانگی برابر رم از سمت خود برکنار شد، درباره آن مقطع گفت: "با آرامش میلان را ترک کردم، چون هر کاری از دستم برمی‌آمد برای تغییر این تیم انجام دادم. با وجدانی آسوده رفتم، چون همیشه منافع میلان را بالاتر از هر چیز دیگری قرار دادم و این کار آسانی نبود. همیشه از باشگاه بیشتر از بازیکنان دفاع کردم. بازیکنان از میلان مهم‌تر نیستند. اما در ایتالیا، اغلب بازیکنان نسبت به باشگاه نفوذ بیشتری دارند. اگر بازیکنی، حتی اگر بسیار بااستعداد بود، شایستگی بازی نداشت، در تیم من بازی نمی‌کرد؛ چون هیچ فوتبالیستی از میلان بزرگ‌تر نیست." 

او ادامه داد: "به خاطر همین موضوع مورد انتقاد قرار گرفتم، اما شجاعت دفاع از میلان را داشتم. امیدوارم همه متوجه شده باشند که نمی‌توانید بازیکنانی در اختیار داشته باشید که همه توانشان را برای میلان نگذارند." 

فونسکا در پاسخ به این سؤال که آیا باشگاه نیز از او حمایت کرد یا نه، گفت: "به نظر می‌رسد حالا شرایط کمی فرق کرده است. دیدم وقتی آموریم به میلانلو رسید، جری کاردیناله برای استقبال از او آنجا حضور داشت. اما زمانی که من آمدم، هیچکس آنجا نبود. اگر رو راست باشم، هر دو احساس را هم‌زمان دارم؛ هم به بازی‌ها و پیروزی‌هایی مثل برد مقابل رئال مادرید در برنابئو افتخار می‌کنم و هم از نحوه پایان همکاری‌ام ناراحت هستم." 

این سرمربی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره سبک مدیریتی خود گفت: "ما مربیان پرتغالی سعی می‌کنیم بدون دخالت در زندگی شخصی بازیکنان، به آن‌ها نزدیک باشیم. دوست دارم بدانم خارج از زمین چه شرایطی دارند و خانواده‌شان چطور هستند، اما هرگز بیش از حد به آن‌ها فشار نمی‌آورم. در مجموع، مربیان پرتغالی اهمیت زیادی برای نظم و انضباط قائل هستند." 

او در پایان درباره شخصیتش به‌عنوان یک مربی گفت: "بله، آدمی صریح و پرشور هستم. اگر حرفی برای گفتن داشته باشم، آن را مقابل همه بازیکنان می‌گویم؛ برایم فرقی نمی‌کند مخاطبم مهم‌ترین بازیکن تیم باشد یا نه. اگر لازم باشد برای حفظ منافع تیم چیزی بگویم، آن را جلوی همه مطرح می‌کنم. اگر هم حقیقت باعث ناراحتی کسی شود، اشکالی ندارد. حقیقت ممکن است تلخ باشد، اما مهم‌ترین اصل میان افرادی است که کنار هم کار می‌کنند. روزی که مربیگری را کنار بگذارم، شاید بگویم در بعضی تصمیم‌ها اشتباه کرده بودم، اما مطمئنم همیشه به اصولم وفادار مانده‌ام و هرگز از آن‌ها عقب‌نشینی نکرده‌ام." 

منبع: فوتبالی
نتایج زنده مشاهده جدیدترین اخبار