پایگاه خبری فوتبالی- تیم ملی زمین بازی برابر مصر را با تساوی و تقسیم امتیاز ترک کرد و این اتفاق، ایران را برای صعود به مرحله بعدی وارد یک معادله 3گانه بیسود کرد.
به گزارش فوتبالی، کرواسی نباید موفق به شکست دادن غنا میشد ولی شد، کنگو نباید زمین بازی با ازبکستان را با 3 امتیاز ترک میکرد ولی کرد و بازی الجزایر و اتریش باید با برنده تمام میشد که نشد؛ بنابراین ایران به عنوان یکی از 4 تیم سوم ضعیف گروهها (در کنار کره جنوبی، اسکاتلند و اروگوئه) ادامه جام را از دست داد تا به خانه بازگردد.
آنچه در بازی پایانی تیم ملی برابر مصر رخ داد، خاطرات آخرین روز مرحله گروهی جام جهانی 1978 را زنده کرد؛ دیدارهایی با قضاوت داوران لهستانی که با اشتباهشان سرنوشت تیم ملی را رقم زدند.
* جام جهانی 1978
21 خرداد 1357، ایران در آخرین بازی مرحله گروهی برابر پرو قرار گرفت. تیم ملی با بردن این بازی راهی مرحله بعدی میشد ولی دقیقه 2 دروازه تیم ملی باز شد. کوبیلاس دقیقه 36 و از روی نقطه پنالتی اختلاف را به 2 گل رساند. در اوج حملات ایران که بالاخره در دقیقه 41 با ضربه روشن جواب داد، آلویزی یارگوژ لهستانی با اشتباهش همه چیز را خراب کرد. او که به عنوان داور این بازی انتخاب شده بود، دقیقه 39 یک برخورد ساده و کاملا فوتبالی را به سود پرو اعلام پنالتی کرد تا اختلاف به 3 گل برسد.
* جام جهانی 2026
6 تیر 1405، ایران در آخرین بازی مرحله گروهی برابر مصر قرار گرفت. تیم ملی با بردن این بازی راهی مرحله بعدی میشد ولی دقیقه 5 دروازه ایران باز شد. ضربه رامین رضاییان به سقف دروازه مصر، اجازه نداد عقب افتادن تیم ملی به 10 دقیقه برسد. ایران در دقایق پایانی به گل رسید ولی ضربه خلیلزاده به دلیل حضورش در منطقه آفساید مردود اعلام شد. شیمون مارسینیاک اما چند ثانیه قبل از این صحنه را ندید یا اشتباه دید؛ برخورد دست دروازهبان مصر به صورت عزتاللهی بدون اینکه با توپ تماسی داشته باشد. با این اشتباه مرگبار داور لهستانی، تیم ملی از یک پنالتی در دقیقه 3+90 محروم و درنهایت حذف شد.
* نظر کارشناس
حیدر سلیمانی، کارشناس داوری درباره فعل و انفعال گل مردود تيم ملي، چنین گفته است:«در صحنه گل دوم ایران و در شروع حمله، دروازهبان به توپ نرسید و دست چپش با سر عزتاللهی برخورد کرد. این صحنه باید پنالتی اعلام میشد. حتی اگر داور آوانتاژ هم داده وقتی مثمرثمر نشده باید خطای پنالتی را اعلام میکرد.»
گزارش از علیرضا خطیبی/ پایگاه خبری فوتبالی