menu
نصب فوتبالی
استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور لیگ برتر خلیج فارس

گزارش ویژه/ ویزای ساعتی و قوانین جام‌جهانی2026؛ از شایعه تا واقعیت!

پایگاه خبری فوتبالی- طبق قوانین فیفا، تیم ملی فوتبال ایران، هیچ منعی برای حضور در محل برگزاری مسابقات ندارد.

به گزارش فوتبالی، بازار حواشی و شایعات پیرامون تیم ملی ایران در آستانه شروع جام جهانی 2026، روز به روز داغ‌تر می‌شود. در حالی که مدیران فدراسیون فوتبال به صراحت اعلام کرده‌اند که برای صدور و دریافت ویزاها پس از اعلام لیست 26 نفره و نهایی تیم ملی اقدام خواهند کرد اما با این حال برخی شایعات و خبرهای عجیب موج جدیدی را بابت مساله ویزای کشور مکزیک طراحی می‌کنند و معتقدند ایران در اخذ ویزای مکزیک هم به مشکل خورده است.

علاوه بر این هنوز بحث ویزای ساعتی برای تردد شاگردان قلعه‌نویی در ساعات نزدیک به مسابقه جریان دارد. بحثی که بارها توسط مدیران فدراسیون فوتبال رد شده و شب گذشته هم امیرمهدی علوی سخنگوی فدراسیون فوتبال اعلام کرد این موضوع در همان ابتدا رد شده است.

براساس قوانین فیفا؛ چنین امکانی وجود ندارد که یک تیم مجبور باشد تنها چند ساعت پیش از شروع مسابقه در شهر محل برگزاری حضور پیدا کند. مساله‌ای که برخی شایعه پراکن به شدت به آن دامن زده و به نظر می‌رسد سعی در القای این ماجرا دارند.

البته انتقال محل اقامت تیم ملی از شهر توسان آمریکا به تیخوانای مکزیک هم به این شایعات دامن زد اما با توجه به پروتکل رسمی جام جهانی 2026 و الزام کشور میزبان به اجرای بندهای مختلف آن، نباید هیچ مانعی برای اقامت یک تیمی طی دو روز قبل از مسابقه در شهر محل برگزاری، وجود داشته باشد.

بند 35 از بخش سازماندهی مسابقات در دستورالعمل رسمی فیفا برای جام جهانی 2026، به موضوع آشنایی تیم‌ها با محل مسابقه اشاره دارد و توضیحات این بند به روشنی، محدود کردن یک تیم برای حضور در محل برگزاری مسابقه را رد می‌کند.

براساس تبصره یک این بند، به منظور حفظ کیفیت زمین برای مسابقات، هیچ جلسه تمرینی رسمی قبل از هر مسابقه در زمین‌های ورزشگاه مجاز نخواهد بود. در اصل، تمام جلسات تمرینی رسمی فدراسیون‌های شرکت‌ کننده (تیم‌ها) در محل‌های تمرینی کمپ اصلی تیم یا در صورت لزوم در محل‌های تمرینی ویژه محل برگزاری که توسط فیفا تعیین شده، برگزار خواهد شد(در صورت اجازه شرایط زمین، ممکن است معافیت‌هایی از این قانون اعطا شود).

در تبصره دوم این بند اعلام شده؛ تیم‌هایی که قرار است در ورزشگاهی که قبلاً در آن بازی نکرده‌اند مسابقه‌ای انجام دهند، حق دارند یک روز قبل از مسابقه یا دو روز قبل از مسابقه، در آن ورزشگاه جلسه آشنایی داشته باشندبازیکنان و مسئولان تیم مجاز خواهند بود در اطراف زمین بازی (فقط برای بازرسی زمین و با کفش‌های تمرینی) و ورزشگاه قدم بزنند تا با چیدمان آشنا شوند.

طبق تبصره سوم این بند؛ زمان جلسه تمرینی رسمی و جلسه آشنایی با ورزشگاه توسط فیفا تعیین و ابلاغ خواهد شد.

تبصره چهارم این بند هم به قوانین قبل از سوت شروع مسابقه اشاره دارد؛ تیم‌ها حق دارند قبل از هر مسابقه، در صورت اجازه آب و هوا و شرایط زمین، در زمین گرم کنند. در اصل، چنین گرم کردنی ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید و از ۵۰ دقیقه قبل از شروع بازی تا ۲۰ دقیقه قبل از شروع بازی انجام می‌شود. اگر زمین در شرایط خوبی نباشد یا اگر جلسات گرم کردن تأثیر منفی بر وضعیت زمین برای مسابقه داشته باشد یا اگر قرار باشد از زمین برای مراسم مربوط به جام جهانی فیفا ۲۶ استفاده شود، فیفا ممکن است زمان جلسات گرم کردن را کوتاه یا لغو یا مناطق محدودی را برای استفاده مشخص کند.

به این ترتیب تیم ملی ایران برای حضور در شهرهای لس آنجلس و سیاتل، حتی دو روز قبل از مسابقه هم منعی ندارد و قاعدتا کشور میزبان هم در تبعیت از قوانین برگزار کننده یعنی فدراسیون جهانی فوتبال، ملزم به اجرای دستورالعمل‌ها است.

منبع: فوتبالی
نتایج زنده مشاهده جدیدترین اخبار