menu
نصب فوتبالی
استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور لیگ برتر خلیج فارس
 طاهری  تا زمانیکه با جام به تهران برنگردیم، هیچ چیز تمام نشده است

طاهری: تا زمانیکه با جام به تهران برنگردیم، هیچ چیز تمام نشده است

پایگاه خبری فوتبالی- محمد طاهری یکی از پرافتخارترین چهره‌های تاریخ فوتسال ایران و آسیا، حالا در قامت مربی تیم ملی، همان ذهنیت برنده‌ای را دنبال می‌کند که سال‌ها در زمین مسابقه با آن شناخته می‌شد.


به گزارش فوتبالی و به نقل از سایت رسمی فدارسیون فوتبال، طاهری با اشاره به عملکرد تیم ملی فوتسال در جام ملت‌های فوتسال 2026 اندونزی و راهیابی به جمع چهار تیم نهایی گفت: ما الان در جمع چهار تیم نهایی مسابقات هستیم، اما این را دستاورد حساب نمی‌کنیم. تا زمانی که جام قهرمانی را بالای سر نبریم، کاری نکرده‌ایم. این حرف را نه از روی غرور و جاه‌طلبی، بلکه بر اساس ایمان به تیم می‌زنیم.


وی افزود: من سال‌ها در تیم ملی بازی کرده‌ام، قهرمانی آسیا را بارها تجربه کرده‌ام و می‌دانم پیراهن تیم ملی چه مسئولیت سنگینی دارد. وقتی این سطح از توقع وجود دارد، طبیعی است که هدف فقط قهرمانی باشد.


نسل‌سازی با نگاهی به آینده فوتسال ایران


طاهری که در کارنامه‌اش آقای گلی آسیا، لیگ ایران، جام باشگاه‌های آسیا و بهترین بازیکن قاره را دارد، درباره رویکرد کادر فنی گفت: از زمانی که به کادر فنی اضافه شدیم، چشم‌انداز متفاوتی طراحی کردیم. یکی از اهداف اصلی ما نوسازی تیم ملی برای آینده بود. در لیگ برتر بازیکنان باتجربه و قدیمی زیادی داریم که اتفاقاً امسال هم درخشان بودند و خود من سال‌ها کنارشان بازی کرده‌ام، اما اگر قرار است فوتسال ایران در سال‌های آینده هم مدعی بماند، باید نسل جدید ساخته شود.


وی ادامه داد: به همین دلیل جوان‌های زیادی را در لیگ رصد کردیم، آنها را به اردو فراخواندیم و عملکرد فنی و رفتاری‌شان را به عنوان بازیکن ملی‌پوش زیر نظر گرفتیم. این بازیکنان آرام‌آرام دارند جای خودشان را در تیم ملی پیدا می‌کنند. این مسیر نیاز به صبوری، پذیرش اشتباه و اصلاح آن دارد تا یک بازیکن جوان به سطح استانداردهای جهانی برسد.


همراهی لیگ و خانواده فوتسال


وی افزود: خوشبختانه بسیاری از مربیان شاغل در لیگ ایران از دوستان و همبازیان سال‌های من هستند. همراهی بسیار خوبی با تیم ملی داشتند، چون تجربه دارند و می‌دانند موفقیت آسیایی و جهانی تیم ملی، به اعتبار کل فوتسال کشور کمک می‌کند و همه خانواده فوتسال از آن سود می‌برند. قدردان حمایت رییس فدراسیون فوتبال، اعضای هیات رییسه، کمیته فوتسال و تیم اجرایی هستیم که تمام وقت کنار ماست، در عصر حاجر موفقیت‌های فردی هم نتیجه کار تیمی است. ما و بازیکنان خوشحالیم که تیمی حرفه‌ای کنار خودمان داریم


استراتژی متفاوت، شروع تدریجی


طاهری درباره روند تیم در مسابقات گفت: ما در دور مقدماتی استراتژی متفاوتی داشتیم. با آقای شمسایی، خوراکچی، سفال‌منش، راموس و صادقی از مدتها پیش روی این مسابقات متمرکز شدیم، تمام کشور را برای دیدن استعدادها گشتیم، برنامه‌های اردویی منظمی طراحی کردیم و با هدفگذاری به اندونزی آمدیم. اما تنها تیمی بودیم که بدون بازی تدارکاتی وارد مسابقات شدیم و عملاً دیدارهای مقابل مالزی و عربستان نقش آماده‌سازی را برای ما داشت. اهل فن به خوبی می‌دانند که این موضوع چقدر می‌تواند روی بازیکن و کادر فنی فشار بیاورد.


مربی تیم ملی فوتسال اضافه کرد: به همین دلیل مقابل افغانستان و ازبکستان تیم به ساختار بهتری رسید. در واقع بازیکنان هم با همدیگر به درک مشترک رسیدند و هم با زمین بازی و فضای سالن اخت پیدا کردند. به یک دتجربه به من یاد داده که تیم قهرمان، تیمی نیست که از بازی اول در اوج باشد، بلکه تیمی است که در زمان درست به اوج برسد. کسانی که دو بازی آخر ما را دیدند قطعاً از فوتسال روان و شناور لذت بردند.


فشار فرساینده همیشه مدعی بودن


وی گفت: حفظ قهرمانی همیشه سخت‌تر از به دست آوردن آن است. بقیه تیم‌ها بازی مقابل ایران را فرصتی برای اعتبار می‌دانند، اما ما حق اشتباه نداریم. هیچ‌کس از تیم ملی ایران کمتر از قهرمانی را نمی‌پذیرد. این فشار بسیار بالاست، به محض اینکه چند دقیقه تیم نمایش خوبی ندارد، مورد نقد قرار می گیریم. در آسیا فاصله‌ها کم شده، تیم‌ها پیشرفت کرده‌اند و فشار روی بازیکنان و کادر فنی هر روز بیشتر می‌شود، اما این ذات تیم بزرگی مثل ایران است.


تمرکز ذهنی در شرایط سخت


وی با اشاره به شرایط خارج از زمین گفت: ما هم جزیی از مردم هستیم، شرایط اجتماعی کشور طبیعی نبود و ما در این شرایط تمرین کردیم، از کشور خارج شدیم و در کوران مسابقات قرار گرفتیم، بازیکن ربات نیست، ذهنش تحت تاثیر اخبار قرار می‌گیرد، به ویژه در سن جوانی هیجانات بسیار بالاست، متمرکز کردن بازیکنان و دور نگه داشتن آنها از حاشیه‌ها کار آسانی نیست، این واقعیت را همه باید در نظر بگیرند که ما متفاوت‌ترین مسابقات هستیم اما پیروزی در این تورنمنت را وظیفه و ماموریت تعریف کردیم و خوشحالیم که تا امروز نام ایران را در آسیا محترم نگه داشته‌ایم.


هیچ چیز به شانس سپرده نمی‌شود


طاهری گفت: استراتژی ما بازی به بازی است. الان فقط تمرکزمان روی دیدار با عراق است. تیمی که به جمع چهار تیم برتر آسیا رسیده، قطعاً شایستگی‌اش را داشته و نباید فریب نداشتن سابقه قهرمانی‌اش را خورد. ما ایران هستیم و قصد نداریم به هیچ تیمی باج بدهیم.


از زمین تا نیمکت


وی درباره نقش خود در کادر فنی گفت: من با بعضی از بازیکنان تیم ملی همبازی بوده‌ام، درک و شناحت متقابل از هم داریم، در واقع یک تقسیم نقش در کادر فنی به رهبری وحید شمسایی داریم که باعث می‌شود هر کدام از ما تکه‌های یک پازل را تشکیل دهیم. جلسات فنی مختلفی تشکیل می‌دهیم، یکی از کارهای ما علاوه بر انجام تمرینات برگزاری نشست فنی مکرر با بازیکنان به صورت پست به پست یا حتی فردی است. بازیکنان وقتی به خوبی آنالیز شوند و ببینند چه عملکردی در زمین داشته اند بخش بزرگی از ذهنیت‌شان نسبت به کم بازی کردن، تعویض شدن یا حتی نقد کنار زمین مرتفع می‌شود. ما این موضوع را شفاف کرده‌ایم و بهترین‌ها درهر بازی به زمین می روند.



منبع: سایت رسمی فدراسیون فوتبال
نتایج زنده مشاهده جدیدترین اخبار