menu
نصب فوتبالی
استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور لیگ برتر خلیج فارس
 پاسخ باقری به بیانیه تراکتور؛ من چند سال پیش خجالت کشیدم

پاسخ باقری به بیانیه تراکتور؛ من چند سال پیش خجالت کشیدم

پایگاه خبری فوتبالی- کریم باقری سکوتش را درباره اتفاقات بازی تراکتورپرسپولیس و بیانیه باشگاه تبریزی شکست.


به گزارش فوتبالی، روز پنج شنبه و در حاشیه بازی هیجان انگیز و جنجالی تراکتور و پرسپولیس اتفاقات تلخی در ورزشگاه یادگار امام تبریز رخ داد که باعث تاسف همه اهالی فوتبال در ایران شد.


بازی بعد از تساوی یک – یک در 120 دقیقه به ضربات پنالتی رفت که تراکتور در این ضربات بهتر عمل کرد و به پیروزی رسید. در جریان بازی و ضربات پنالتی هم بازیکنان دو تیم چالش‌های زیادی با هم داشتند.


اما آنچه که فوتبالدوستان ایرانی را ناراحت کرد توهین دسته‌جمعی تعداد زیادی از هواداران تراکتور به کریم باقری مربی پرسپولیس بود. البته شعارهای بسیار زشت و زننده‌ای هم علیه افشین پیروانی و امید عالیشاه داده شد اما اهانت به کریم باقری کاملا غیر منتظره بود.


در همین مدتی که از پایان مسابقه گذشته است خیلی از اهالی فوتبال این اتفاق را محکوم کرده‌اند. نکته جالب این است که حتی برخی پیشکسوتان باشگاه استقلال هم از باقری دفاع کرده‌اند که این نشان دهنده محبوبیت فراباشگاهی باقری است.


باشگاه تراکتور هم تا ساعت‌ها در قبال این اتفاق سکوت کرده بود. اما صبح امروز این باشگاه در بیانیه‌ای پاسخ اغلب کسانی که اهانت به باقری را محکوم کرده بودند داد! جالب این بود که بخشی از این بیانیه هم خطاب به کریم باقری نوشته شده بود.


در این قسمت از بیانیه آمده بود: «باشگاه تراکتور تأکید می‌کند که هرگونه توهین به اشخاص، از جمله کریم باقری، محکوم است و هیچ‌گاه رضایتی به بی‌احترامی به هیچ فردی وجود ندارد. با این حال انتظار می‌رفت آقای باقری که خود از دل فوتبال تبریز برخاسته، نیمی از مسیر رشد فوتبالی‌اش را در تراکتور طی کرده و از این باشگاه به فوتبال ایران معرفی شده است، در دیدار فصل گذشته و در جایگاه سرمربی پرسپولیس نسبت به شعارهای نژادپرستانه هواداران تیمش واکنش نشان دهد. سکوت ایشان در زمانی که به ترک‌زبانان، همچنین به مادر علیرضا بیرانوند و شجاع خلیل‌زاده توهین می‌شد، قابل اغماض نیست. اگر امروز کم‌احترامی به ایشان رخ داده، این موضوع مورد تأیید نیست، اما ریشه این اتفاق را باید در همان سکوت معنادار جست‌وجو کرد.»


کریم باقری هم علیرغم این که در کانون خبرها قرار داشت اما ترجیح داده بود سکوت پیشه کند. اما بیانیه امروز تراکتور کاری کرد که باقری هم سکوت خودش را بشکند و پاسخی به بیانیه تراکتور بدهد.


باقری در این بیانیه نوشته است: «اینجانب کریم باقری، فرزند ترک‌زبان این سرزمین، تا امروز سکوت کرده‌ام؛ نه از سر بی‌تفاوتی، بلکه به این دلیل که نیازی به اثبات خود ندارم و باور دارم اصلاح برخی رفتارها از توان یک فرد خارج است.


با این حال، پس از بیانیه منتشرشده از سوی باشگاه تراکتور، لازم می‌دانم نکته‌ای را شفاف و صریح بیان کنم. مطرح شده که آیا من در برابر فرزندانم بابت توهین به ترک‌زبان‌ها خجالت کشیده‌ام یا نه. پاسخ روشن است: بله، خجالت کشیده‌ام؛ اما نه امروز. من آن احساس را حدود چند سال پیش، در کنار آقای علی دایی، زمانی تجربه کردم که در خانه خودمان در تبریز مورد توهین و بی‌احترامی قرار گرفتیم و در آن مقطع، واکنش مؤثر و روشنی دیده نشد.


باشگاه‌ها فقط مسئول نتیجه نیستند؛ مسئول پیامی هستند که به سکوها می‌دهند. وقتی مرز اخلاق شفاف ترسیم نشود، فردا همین رفتار، شدیدتر و گسترده‌تر تکرار خواهد شد. فوتبال ایران بیش از دفاع، به مسئولیت‌پذیری نیاز دارد. بی‌احترامی، با هر لهجه، از هر سکو و علیه هر فرد یا خانواده‌ای، محکوم است و اساساً نیازی به توجیه ندارد.


در شرایطی که مردم کشور با مشکلات و دغدغه‌های فراوانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، پرداختن و دامن‌زدن به چنین حاشیه‌هایی ارزش وقت و انرژی ندارد. فوتبال باید محل رقابت سالم، همدلی و احترام متقابل باشد، نه بستری برای نفرت و تحقیر.


در پایان، برای همه مردم ایران، با هر زبان و قومیت، آرزوی عاقبت‌به‌خیری دارم.»

منبع: فوتبالی
نتایج زنده مشاهده جدیدترین اخبار